Funderingar

Transportsträcka

Soluppgång

Jag tycker januari är en transportsträcka som vi måste ta oss igenom innan det ljusnar. Och i år började vintern redan i november så den känns oändligt lång.

Har några knep för att ta mig igenom januari.

  • Gå ut en liten sväng varje dag oavsett väder… fast ibland fuskar jag. 🤭
  • Badhuset. Arbrå har en väldigt fin simhall och nu har vi köpt årskort. Vi åker dit åtminstone en gång i veckan och simmar och tränar. Mitt opererade knä är fortfarande ganska stelt och vattenträning är väldigt bra. Att ta normala bentag när jag simmar grodsim går däremot inte alls.
  • Tulpaner. Massor av tulpaner påskyndar våren.
  • Sport. All vintersport gör ju helgerna fullspäckade. Det är knappt att vi hinner med att äta. Nu pågår dessutom handbolls-EM, och vissa matcher har varit olidligt spännande.
  • Deckare på tv:n. Just nu plöjer vi Morse, Unge kommissarie Morse och Lewis. Dessa tre serier hänger ju ihop, men vi har tittat på massor av engelska deckare. Rekommenderar; Unforgotten, Line of duty, Inspector George Gently, Happy valley , Shetland, Foyles war mm. De kan verkligen göra deckare i England.
Syrenhortensia

Ett annat knep är att planera för trädgårdssommaren! Vi smider en del planer Käre Mannen och jag. Han vill odla tomater och jag vill ha en damm med en ordentlig perennrabatt. Och det ena utesluter nog inte det andra. Håkans dotter, Marie, bjöd på egenodlade bönor som smakade som sparris. De tänker vi testa att odla i år.

Jamen, nog ska väl denna långa och gråkalla månad ta slut så småningom.

Vänligen Lena

En kommentar på “Transportsträcka

  1. Ja den är öång men nu har halva månaden gått. Vi läser, promenerar o på måndag börjar träningen. Det ska bli skönt. Ha der! 🥰🥰🥰

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.