Funderingar

Tänker annorlunda idag…

Bloggen heter ju Livet vid 70+ och jag märker att vi har börjat tänka på ett annat sätt. Det är något som smugit sig in i tillvaron. Jag ska försöka förklara.

Rhododendron

När vi var på trädgårdsmässan i Tällberg köpte vi en finsk rhododendron som är väldigt vacker och härdig. Några veckor senare var vi på Granngården och då sålde de ut rhododendron för halva priset. Vi kunde inte motstå, utan två fick följa med oss hem. Som ni ser av bilden så är de planterade alldeles för tätt. Men, då kommer tanken; 🤔 ”Det spelar ingen roll, det tar lång tid och det blir inte vårat bekymmer.”

I vintras fick vi besök av en firma som sålde solceller. Allt lät väldigt bra och vårt tak var som gjort för ändamålet. Men efter att ha funderat ett tag så tackade vi nej. Om det varit för tio år sedan så kanske, men nu hinner vi nog inte ”hämta hem” investeringen.

Rosen Bonica

Tro nu inte att jag går omkring och tänker på döden! Nej, jag tänker på livet!

Jag citerar Nalle Puh: ”En dag ska vi dö. Alla andra dagar lever vi.”

Men visst har det kommit in ett annat sätt att tänka. Och jag som alltid bara tänkt framåt och planerat, alltid haft mål och milstolpar, kommer på mig själv med att vila i stunden. Det är ganska skönt att bara få ta dagen som den kommer. Frukost i lugn och ro med morgontidningarna, ta en runda i trädgården och sedan får dagen komma till mig.

I lördags var vi på en riktig fest. Vi firade en fantastisk god vän som fyllde 90 år. 🥂🍾❤️‍🩹

Och jag säger bara att om jag är lika pigg som hon så vill jag också bli 90. Skulle inte förvåna mig om vi träffs igen på 100-års kalas i Brinnasen om tio år.

Nu avslutar jag med några kloka ord om att åldras

  • Medelåldern är den tid då man är tillräckligt gammal för att veta vad man inte bör göra, men tillräckligt ung för att göra det ändå.
  • Pensionär, den lyckliga ålder då man helt ostraffat kan lata sig
  • Den som lever med planer för framtiden håller sig ung.
  • Många är aldrig riktigt jämnåriga med sig själva.
  • Det avgörande är inte hur gammal du är utan hur du är gammal.

Njut av sommaren,

Vänligen Lena

En kommentar på “Tänker annorlunda idag…

  1. Jag är med på första halvan av din första punkt men framtiden har jag svårt att se någon ljusning i. Tycker jag själv blivit mera eftertänksam i den ålder jag nu är i. Är idag mycket bättre på att minska gapet mellan svart och vitt i tillvaron. De som jag i min ungdom kunde karaktärisera som idioter kan jag idag emellanåt förklara deras avvikande beteende med deras bakgrund.

    Idag har det gått så långt att jag för mig själv kan berömma/erkänna mitt beteende med att jag minsann har både goda och dåliga egenskaper som alla andra utan att jag för den skull basunerar ut det åt alla håll.

    Sedan är jag idag extremt lat men med en fantastisk förmåga att finna en ursäkter för att fortsätta på den inslagna vägen. /Håkan N

    Gilla

Kommentarer är stängda.