Funderingar

Förnöjsamhet… Rehabilitering… Påsk…

Nu har det gått sju veckor efter min knäledsoperation. Det är en så kallad helprotes och för att fatta mig kort så var de första två veckorna ingen lek. Men nu går jag inomhus utan kryckor, jag sover bra på nätterna och jag kan köra bil. Så det går verkligen framåt. Har ett träningsprogram som jag följer för att få tillbaka böjligheten i leden. I början var jag stel som en pinne, men nu har jag passerat nittio graders böj. Så än så länge kan tanten! 😅

I höstas planterade jag en liten gran i en kruka och satte på bron. Den pyntades till advent och nu får den var en påskgran.

Vi har strålande solsken. Kalla nätter, men helt ljuvliga dagar och det ska tydligen bestå över påsken. I mitt förra inlägg från januari skrev jag om min längtan till sommaren och trädgården. Och gissa om jag plöjer trädgårdstidningar och böcker nu?! Vi har plockat in citronträdet från vinterförvaringen. Nu får det bo i sovrummet ett tag. Eftersom nätterna är så kalla kan vi inte ställa ut något i uterummet ännu. Men snart…. Vi har också börjat se över pelargonerna och planterat dahliaknölar i kruka.

  Och i fönstret blommar hibiskusen lagom till påsk.

  Jag har ju tillbringat mycket tid i soffan senaste tiden. Tittat på tv, slumrat till ibland och tankarna har farit runt i huvudet. 🤩. Ofta har jag letat mig tillbaka i tiden, vissa saker var bättre förr, men absolut inte allt. Dock finns det ett ord som är underskattat idag, ordet Förnöjsamhet!

  Många frågar varför vi inte åker utomlands. ”Ni kan ju vara borta hela vintern och njuta av värmen,” får jag ofta höra. Men jag vill inte. Och jag har bestämt mig för att nu när jag passerat sjuttio har jag rätt att göra vad jag vill.

  • Varför är det fult att trivas hemma?
  • Varför är det fult att läsa böcker, titta på tv och pyssla?

  För att höra till dagens norm ska man tycka om att resa och uppleva äventyr. Man ska älska att träffa nya människor, tycka om att laga mat och umgås.

  Jag är så långt från den normen som man kan komma. Jag är väldigt hemkär, har alltid varit men kanske mera nu än förr. Jag har rest mycket tidigare, men det räcker, jag är mätt nu. Så när andra planerar resor och äventyr är jag nöjd med att vara hemma. Det jag planerar och ser fram emot är att ställa i ordning trädgårdslandet. Att plocka fram trädgårdsmöblerna, plantera de första penséerna… Sedan har vi ju husbilen som vi kan åka ut med.

  Med detta vill jag bara säga att vi har allt vi behöver och litet till. Jag önskar mig inget mera, jag är nöjd.

  Glad påsk, Vänligen Lena

  4 kommentarer på “Förnöjsamhet… Rehabilitering… Påsk…

  1. Hej finaste vännen 🥰Härligt med knät tycker det låter toppen 👍🏼Jag är riktigt orolig för mitt 19 åriga knä det protestera i alla lägen trappan allra helst med matkassar, fick skaffa toasitsförhöjning för smärtan,kunde inte fortsätta styrketräningen för knät😡……..nog om det.
   Tittat på STUDIO 65 på SVT och där är nästan alla avsnitt att det SOCIALA umgänget är A&Oblir så less i min situation är jag så tacksam att jag älskar mitt hem min man och njuter av livet varje dag 😊Vi har inga vänner kvar i livet några änkor som jag träffar för det funkar inte för Lelle.

   Tur att vi värderar saker olika och finns inga måsten för mig längre då vi har Lelles begynnande demens som går i skov att leva med.Jag bassäng tränar 2 ggr och sitttränar i grupp2ggr i veckan och promenera för att ha lite tid för mig själv.Ha det toppen och njut av solen 😊kramar imassor Maivor 🥰❤️🥰❤️

   Gilla

  2. Härligt Lena att det går framåt med ditt knä. Man får ta det för vad det är när man egentligen hade veta ha vår men istället denna kyla o isigt överallt, det har vi. Jag gruvar mig varje gång jag ska åka iväg med bilen. Men man får göra det bästa av det.

   Ja det är tur vi tycker om olika saker. Jag är också en hemmamänniska, gillar att handarbeta, sy o ta hand om mina blommor o läsa böcker. Har läst en hel del nu faktiskt.
   Laga mat o baka o testa olika recept. Har faktiskt nu bakat nåt nytt för att testa att baka utan gluten. Ett hårt bröd med grönkålspulver, havremjöl, psyllumfrön m m o det blev jättebra.

   Idag har vi haft vårt repskapsmöte o det känns skönt.

   Jag hade trott jag skulle kunna komma förbi dig nån gång men än har jag inte kommit till skott. Men men man vet aldrig rätt som det är dyker jag upp.
   Ha det bra Lena o njut av livet!
   Kraaaam❤️❤️❤️❤️❤️

   Gilla

   1. Tack för dina fina rader.
    Spännande bröd som du bakat, grönkålspulver har jag aldrig hört talas om. Läser du, eller lyssnar du på böcker? Jag lyssnar för det mesta, har lidit litet lat och tycker det är jobbigt för ögonen att läsa.
    Ja, hoppas att du får tillfälle att hälsa på nån dag. Du är välkommen.
    Kramar 🥰❤️❤️❤️

    Gilla

    1. Grönkålen torkar jag i varmluftsugnen o sen kör det i mixer så det blir pulver. Jag har så mycket grönkål i frysen för jag brukar odla det. Jag följer en kvinna från Bergsjötrakten på Instagram som har tre små barn med reumatism o hon försöker lag mat med så lite gluten o socker som möjligt så det är där jag fått receptet.

     Jag läser böcker för jag har svårt med ljudböcker, det beror på vilken som läser in dom. Kan inte lyssna på vem som helst.
     Ja jag ska försöka komma till dig.
     Kraaam❤️❤️❤️❤️❤️

     Gillad av 1 person

  Kommentarer är stängda.