Funderingar

Januari och sommarlängtan…

Januari är absolut årets längsta månad. Den vill liksom aldrig ta slut. Nu har vi i alla fall kommit mer än halvvägs och det börjar ljusna.

Ett ljus i mörkret är ju all vintersport. Nu är helgerna helt fulltecknade. Vi har tv via parabol och en inspelningsbar box, dessutom kan vi ju streama, så vi borde inte missa något. Tyvärr sa vi upp Viasat sport när Formel1säsongen var över, så vi kan inte titta på längdåkningen reklamfritt. Får hålla till godo med kanal 6. Men från första mars är det Viasat sport som gäller igen.

Under dessa stillasittande sporthelger brukar Håkans klocka plinga till med uppmaningen att han ska röra på sig. Av praktiska skäl har jag inte valt den inställningen på min klocka. 🤩 Hade tidigare en jobbarkompis vars klocka stannade under semestern. Det var en sån där antik sak som drog upp sig själv när han rörde på armen. 😅

Troll med pion.

En annan sak som jag tar till för att göra januari uthärdlig är att planera för sommaren i trädgården. Jag botaniserar i trädgårdstidningar och böcker. Gör upp skisser och planer för det vi ska ta itu med under säsongen. Vi flyttade ju hit i juni och ägnade oss åt att ta bort och flytta på buskar och plantera fruktträd. Det var också en hel del att röja upp på baksidan av huset. Dessutom tog det tid att lägga kabel och få fart på gräsklipparen.

Till sommaren får vi ägna oss åt en del finlir, och snickeriarbeten. Det första vi ska ta itu med är odlingslådorna.

Det finns en ruta med lådor med täckbark emellan. Tyvärr är det helt överväxt av ogräs. Vi får helt enkelt göra om allt till sommaren. Tur att jag har en stark Man med grävare… dessutom är Han snäll och går med på alla mina upptåg. 🤣❤️

Vi får lyfta på hela ramen och försöka stoppa ogräset. Kanske att det blir trätrall som golv… eller grus… eller något annat smart.

Vi har också planer på att anlägga en damm, liknande den vi hade tidigare. Får se om vi hinner! Har redan skissat på den och vet precis hur den ska se ut och vilka växter jag vill ha. Suck! Vad jag längtar. 😍

Nu är det dags för mig att resa på mig och gå ut en sväng. Hoppas att ni kan härda ut en vecka till, då tar januari äntligen slut.

Vänligen Lena

5 kommentarer på “Januari och sommarlängtan…

 1. Så fint det kommer å bli. Ä avis på frukträden. Har provat 4 äppelträd dom dör bara. Tur du har en grävmaskin som hjälper dig. Ä ensam får hålla tillgodo med det ja har. Ha det gott.

  Gillad av 1 person

 2. Det låter härligt Lena att planera inför den kommande vår o sommaren.
  Så långt har inte jag tänkt ännu men nåt blir det väl skulle jag tro.
  Just nu är fokus på träning då jag är på Teneriffa o Vintersol på rehab. Snart har vi tränat en vecka o det känns i kroppen nu men det är en skön känsla.
  Kommer hem 4/3.
  Ha det bra!
  Kram Anneli🤗🥰🥰🥰🥰

  Gillad av 1 person

  1. Så skönt med värme och träning. Ja, jag försöker peppa mig med att planera för trädgårdssäsongen. 🤩
   Den 9/2 ska jag in och få en ny knäled. Så det blir rehabilitering under våren. Vet ju inte alls hur jag är till sommaren. Men att drömma kostar inget. 🥰
   Ha det bra och njut av värmen.
   Kram Lena ❤️❤️❤️

   Gilla

   1. Oj, ja då blir det rehab för dig men det går säkert bra.
    Drömma måste man få göra o som du säger det kostar inget.
    Ja jag njuter o jag har gubben med också som servar mig nu när jag tränar.
    Kram Anneli❤️❤️

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.