Funderingar

Gott Nytt År!

Jag ska inte summera året som gått. Det har bestått av med- och motgångar, alltså som livet är för det mesta.

Nu seglar vi in emot 2023 och jag tänker inte avge några löften, däremot har jag önskningar.

Den allra största önskningen är naturligtvis fred i Ukraina. 🙏 Jag har svårt att titta på nyheterna och se lidandet och förödelsen i landet. Vi har våra problem här med höga elpriser, drivmedelspriser och matpriser. Men vi har el, bensin och mat. Det som händer i Ukraina är en tragedi som bara måste få ett slut snart.

Naturligtvis önskar jag mina kära allt gott. På något vis är livet mycket lättare att leva när mina närmaste har det bra. Mamma och mormor kommer jag alltid att vara oavsett hur gamla mina barn och barnbarn blir. Där tror jag att många känner igen sig.

Sedan har jag kommit till den åldern när hälsa är det jag önskar mest av allt för egen del. Bloggen heter ju ”Livet vid 70+” och till sommaren passerar även ynglingen som jag lever med, Håkan, strecket. Vi har en del planer för sommaren, men tillägger alltid; ”Om vi är friska.” Så det är väl ofta det livet efter 70 handlar om, att ha hälsan. Inom närmaste tiden ska jag få en ny knäled och det känns både bra och gruvsamt. Men jag hoppas på bra resultat så jag kan ”trädgårda” till sommaren.

Idag har vi röjt bort snö från trädäcket på baksidan och pysslat litet ute i det varma vädret. Jag stod och tittade på takfoten som är grå och smutsig. Minns hur jag skurade ute på bron i somras och resultatet såg nästan nymålat ut, så jag sa:
– Undrar om jag kommer att orka skura takfoten till sommaren!?
Då svarade min kloke man:
– Klart att du kan. Om du tar en meter varje dag i två veckor så är du klar.
Naturligtvis. Så är det ju. Litet i taget går också framåt.

Festina lente! Det är latin och betyder, skynda långsamt. Det ska jag ta till mig för nästa år. Jag ska göra mina projekt i lugn takt och ha roligt på vägen. Och roligt har vi, min Håkan och jag. 😀

Vill önska er alla ett Gott Nytt År, och som Brigitte Bardot lär ha sagt:
”Det är bättre att vara gammal än död.”

Vänligen Lena

En kommentar på “Gott Nytt År!

  1. Hej finaste vännen ❤️Åter en härlig läsning 🥰Skriver under det mesta av det du skriver ❤️Skillnad är nog att jag tyvärr inte upplever att vi har roligt 😮‍💨Men tillfreds med livet jag fick diabetes som jag lyckats vända till icke diabetes 👍🏼Stor omställning men värt det.🥰Vi har det bra äter oss mätta och kan betala räkningar. Lyssnar på ljudbok och kollar på mycke serie till skillnad mot dig är vi totalt ointresserad av all sport 😅båda 2 och alltid varit.

    Oh ett tips till efter knä operation TRÄNA OCH ÅTER TRÄNA det dom säger du ska göra mitt första nya knä fick jag 2004 och hade typ problem massa år 2013 fick jag nästa och kämpade på till 1000 så då vaknade 2004 knät till liv och har just inga problem alls idag med något av dom LYCKA TILL

    Önskar er ett underbart nytt år och att ni har hälsan med er båda massor med kramar till er ❤️🍾🥂🎉🎊🥰

    Gilla

Kommentarer är stängda.