Funderingar

Höst

Jamen, nu är nog hösten här. Vi har haft så fint väder och bara två nätter när det snuddat vid minusgrader, så jag har inte känt av hösten ännu. Men nu ska det tydligen bli kallare.

Ljusnan
Ljusnan

Tog en promenad vid Ljusnan idag i det fina vädret. Löven faller och vi får bättre utsikt från vårt hus. Ett annat hösttecken är att vi börjat mata fåglarna, och det är full fart vid fågelbordet. Det är fortfarande ganska rörigt här, vi har inte hittat alla grejer efter flytten. Bland annat saknas några av fågelfröautomaterna. Jag är säker på att när vi köpt nya så kommer de gamla fram. Mannen letade motorsågkedjor och filar. När han hade beställt nya hittade jag de gamla i en låda i förrådet.

Eftersom det tydligen ska bli kallt så har vi flyttat in våra medelhavsväxter till vinterkvarteret.

På vår tomt finns ett före detta hundhus som målats och inretts väldigt fint. Vi har en extra frysbox där inne och så får det bli vinterförvaring av växterna. Håkan hade förberett och dragit belysning, så det var bara att köra igång timern. Där finns bland annat vårt stora citronträd, ett olivträd, en massa pelargoner och så en stor lagerbuske. Jag fick lov att klippa ner lagern ordentligt för att få plats med den. Några av kvistarna har jag tagit in och satt i en vas. Det känns en aning trist att bara slänga kvistarna, men vad gör man!?😯 Det är också lite trist att flytta ut pelargoner som är i full blom, men det är fullt inne i huset. Vi får väl gå ut och titta 👀 till dem ibland.

Innan jag går och sätter mig i uterummet och fortsätter att njuta av livet vill jag skicka med några goda rader till er.

Den sommar som sagt farväl 
är alltid på väg tillbaka
Till dess den återvänder
övervintrar den genom längtan.

I själens skyddade lövskog
sjunger alltjämt bofink och taltrast
På minnets ljuva blomsteräng
doftar ännu konvalj och nattviol.

De två sista verserna av dikten ”Den sommar som sagt farväl” skriven av Kjell Bohlin, hämtad ur diktsamlingen Ur Svenska hjärtans djup.