Funderingar

Våren och vården….

Efter långvarigt finväder med sol och värme kom förstås en kallare period. Nu ska det ju komma massor av snö även långt söderut. Här har det försvunnit ett värdefullt snötäcke, så nu tycker jag synd om växterna som börjat titta upp. Än så länge är det bara snödroppar som vågat visa sig, men jag hade gärna haft litet skydd mot kylan i perennarabatterna.

Nu får vi ju inte som vi vill när det gäller vädret, som tur är. Det är bara att acceptera och gilla läget.

Tolv apostlar

I år hann vi med att fånga Tolv apostlar när den blommade. Blomman står bara några timmar, så det gäller att vara snabb. Nu har den andra blomman slagit ut och det kommer flera knoppar. Jag tycker att blomman är väldigt vacker trots att den är kortvarig, men då kommer det där utslitna uttrycket att ”fånga dagen,” väl till pass.

Förra inlägget handlade om att ”göra plats för det jag älskar.” Nu känns det extra värdefullt. I söndags blev jag hastigt sjuk och fick åka blåljus till Hudiksvall. Allt gick bra, och jag känner verkligen att när det gäller så har vi en fantastisk vård i Sverige. Akut förmaksflimmer… hmmm, har förstått att det kan vara en följd av covid. Håll tummarna att det inte kommer tillbaka!! 👍

Nu ser vi fram emot påsken och hoppas på riktigt fint vårväder.

Vänligen Lena

2 kommentarer på “Våren och vården….

 1. Ja nog fick vi snö men inga hiskliga mängder. 15 – 20 cm på två dygn.
  12 apostlarblomman är då så vacker. Har aldrig haft någon själv men sett hos en kompis.
  Men fy vad otäckt med förmaksflimmer! Min mamma har det men hon är ju snart 82. Ja när det gäller så fungerar sjukvården riktigt bra… för det mesta…
  Kram.

  Gilla

  1. Ja, nog var det otäckt! Funderar på om det kan vara en följd av coronan. Vi får se om det dyker upp igen.
   Jag kan höra av mig om vi åker åt ditt håll, så kan jag ta med skott från Tolv Apostlar.
   Kram

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.